2011. március 7., hétfő

Kellemes hetet mindenkinek.:)

Sziasztok!
Így a hét elejére egy süti receptel szeretnék kedveskedni nektek,amit holnaptól ha minden igaz már az új lisztből,cukorból is készíthetünk.:)Én hétvégére ezt sütöttem, isteni finom, Update1.
Lássuk:
Meggyes-diós rácsos:


Hozzávalók:

Tészta
25 dkg Update1 liszt
10 dkg Rama
2,5 dkg Update1 cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 db tojás
kicsit több mint fél cs sütőpor
1 csipet só
12%-os tejföl hogy gyurható nem túl kemény nem túl lágy tésztát kapjunk

Töltelék
10 dkg darált dió
10 dkg Update1 cukor
3 db tojás
1/2 citrom leve
2 üveg (720 ml-s ) édesítős magozott meggybefőtt vagy 500g fagyasztott meggy
1 marék mestermorzsa

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 10 dkg Update1 cukrot kikeverünk 3 tojássárgával,( egy kicsi sárgáját félreteszünk majd a rácsok lekenéséshez ) majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x25 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a lecsöpögtetett, ( Én ki is szoktam ,,csavarni,, a markomban ) meggyet. A diós masszát ráöntjük óvatosan elsimítjuk, rá is lehet kanalazni ha eseteg nagyon sűrű a diós massza.. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk,( lehet vékony mert dagadnak majd a rudak kicsit) és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat.:)
Írjátok meg hogy sikerült.:)

Szép napot:
Dia





1 megjegyzés:

  1. Esetleg a kalóriatartalmát is meg tudnád osztani velünk 100 g-ra leosztva, persze csak ha nem probléma :-)? Biztosan nagyon finom lehetett!!

    VálaszTörlés